Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΠΗ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΠΗ
Με Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των Δημοτικών Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.).
Αιτία, όπως αναγράφεται, αποτελεί “η συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος που καθιστά αναγκαία την απαγόρευση λειτουργίας των Δημοτικών Κ.Α.Π.Η., προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19”.
Της έκδοσής της προηγήθηκε η από 24.8.2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, με το άρθρο μόνο της ΚΥΑ αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Δημοτικών Κ.Α.Π.Η. στο σύνολο της Επικράτειας από τη δημοσίευση της ΚΥΑ έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Σε αυτό το σημείο, να ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ (Διοικητικό Συμβούλιο της 30ης Ιουνίου - 11ο θέμα) αποφάσισε την συνέχεια της άρσης λειτουργιας των ΚΑΠΗ του Δήμου Διονυσου ως το ίδιο διάστημα (της 30/09/2020), ενώ είχε κλείσει τα ΚΑΠΗ 10 ημέρες νωρίτερα από την υποχρεωτική σφράγιση τους από την κυβερνηση τον Φεβρουάριο του 2020 λόγω Covid-19.
Ελπίζουμε σύντομα να αλλάξουν οι συνθήκες και σύντομα να επαναλητουργησουν.
Ως τότε μεγάλη προσοχή και δεν εφησυχαζουμε:
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ - ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΕΡΙΩΝ
Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: