Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο Παιδικό Τμήμα του ΒΝΣ Άνοιξης εμφανίστηκαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  COVID-19 σε παιδιά που φιλοξενούνται στον εν λόγω Σταθμό. Τα παιδιά που ήρθαν σε  επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές του κρούσματος και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 5 ημερών. Την 5η ημέρα διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος ( rapid test) και η επιστροφή ορίζεται την 6η μέρα με αρνητικό αποτέλεσμα. Μέρα 0 θεωρείται η τελευταία επαφή με το κρούσμα, δηλαδή η Παρασκευή 8/4/22.

Συγκεκριμένα ορίζεται :

Τα παιδιά  που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα να απομακρυνθούν από τον Παιδικό Σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους σε 5ημερη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια της  καραντίνας πρέπει :

α) Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα για τη νόσο COVID-19

β) Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και με συχνή θερμομέτρηση για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το Παιδικό Τμήμα θα υποδεχθεί τα παιδιά μετά τη λήξη της καραντίνας τους ,δηλαδή την Πέμπτη 14/4/202 με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου ( rapid test) που θα διενεργηθεί  την προηγούμενη ημέρα .

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: