Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΟΝ ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΟΝ ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στον ΒΝΣ Κρυονερίου εμφανίστηκαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε μέλη του προσωπικού. Τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές του κρούσματος και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 5 ημερών. Την 5η ημέρα διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος ( rapid test) και η επιστροφή ορίζεται την 6η μέρα με αρνητικό αποτέλεσμα. Μέρα 0 θεωρείται η τελευταία επαφή με το κρούσμα, δηλαδή η Δευτέρα 16/5/22.

Συγκεκριμένα ορίζεται :

Τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα να απομακρυνθούν από τον Παιδικό Σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους σε 5ημερη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια της  καραντίνας πρέπει :

α) Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα για τη νόσο COVID-19

β) Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και με συχνή θερμομέτρηση για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ΒΝΣ Κρυονερίου θα υποδεχθεί τα παιδιά μετά τη λήξη της καραντίνας τους ,δηλαδή την Δευτέρα 23/5 με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου ( rapid test) που θα διενεργηθεί το Σάββατο 21/5.

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: