Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο Παιδικό Τμήμα του ΒΝΣ Κρυονερίου εμφανίστηκαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  COVID-19 σε παιδιά που φιλοξενούνται στον εν λόγω Σταθμό. Τα παιδιά που ήρθαν σε  επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές του κρούσματος και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 5 ημερών. Την 5η ημέρα διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος ( rapid test) και η επιστροφή ορίζεται την 6η μέρα με αρνητικό αποτέλεσμα. Μέρα 0 θεωρείται η τελευταία επαφή με το κρούσμα, δηλαδή η Τρίτη 12/4/22.

Συγκεκριμένα ορίζεται :

Τα παιδιά  που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα να απομακρυνθούν από τον Παιδικό Σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους σε 5ημερη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια της  καραντίνας πρέπει :

α) Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα για τη νόσο COVID-19

β) Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και με συχνή θερμομέτρηση για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το Παιδικό Τμήμα θα υποδεχθεί τα παιδιά μετά τη λήξη της καραντίνας τους ,δηλαδή την Δευτέρα 18/4/202 με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου ( rapid test) που θα διενεργηθεί  την προηγούμενη ημέρα .

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: