Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID -19 ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID -19 ΣΤΟΝ  ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στον  Παιδικό Σταθμό Διονύσου  εμφανίστηκαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παιδιά που φιλοξενούνται στον εν λόγω Σταθμό.  Δεδομένου ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υποχρεούνται σε χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές των κρουσμάτων και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 5 ημερών. Την 5η ημέρα διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος ( rapid test) και η επιστροφή ορίζεται την 6η μέρα με αρνητικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα ορίζεται :

Τα παιδιά να απομακρυνθούν από τον Παιδικό Σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους σε 5ημερη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια της  καραντίνας πρέπει :

α) Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα για τη νόσο COVID-19

β) Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και με συχνή θερμομέτρηση για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο  Παιδικός Σταθμός Διονύσου θα υποδεχθεί τα παιδιά μετά τη λήξη της καραντίνας τους ,δηλαδή την Τετάρτη 30/4/202 με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου ( rapid test) .

 

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: