Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι σε τμήμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κρυονερίου εμφανίστηκε εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19  σε παιδί που φιλοξενείται στον εν λόγω Σταθμό. Δεδομένου ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υποχρεούνται σε χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές των κρουσμάτων και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 5 ημερών και επιστροφή την 6η μέρα με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου.

Συγκεκριμένα ορίζεται :

Τα παιδιά να απομακρυνθούν από τον Παιδικό Σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους σε 5ημερη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πρέπει :

α) Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα για τη νόσο COVID-19

β) Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και με συχνή θερμομέτρηση για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα παιδιά που ήρθαν σε άμεση επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θεωρούνται στενές επαφές κρούσματος θα τηρήσουν το πρωτόκολλο της 5ημερης καραντίνας και θα επιστρέψουν την Τετάρτη 23/2 /2022.

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: