Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ ‘Η ΕΣΤΙΑ” του Δήμου Διονύσου για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Σχετικά με το άνοιγμα των δομών μας το Σεπτέμβριο σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει ενδελεχής καθαριότητα των χώρων από το βοηθητικό προσωπικό και παιδαγωγική οργάνωση και επιμέλεια των τμημάτων των παιδιών από τις παιδαγωγούς.

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει εκπαίδευση όλου του προσωπικού σχετικά με την διαχείριση ενδείξεων περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4837/2021 που προβλέπει υποχρέωση περί γνωστοποίησης χωρίς χρονοτριβή στις αρμόδιες αρχές περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων.

Την Τρίτη 5/9  θα πραγματοποιηθεί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς “Μέρα Υποδοχής Γονέων και παιδιών για την Έναρξη του Σχολικού Έτους 2023-2024”. Θα σας υποδεχτούμε και θα σας καλωσορίσουμε όλους,  τόσο τα νέα παιδιά  αλλά και ταπαιδιά που είναι επανεγγραφές μαζί με εσάς τους γονείς . Είναι η πρώτη χρονιά που υιοθετούμε τη σύγχρονη και πρωτοπόρα αυτή παιδαγωγική διαδικασία ορίζοντας μιαμέρα γιορτής για όλους για την έναρξη του σχολικού έτους. Θα είναι μια μέρα γνωριμίας και εξοικείωσης με το σχολικό περιβάλλον και τη νέα καθημερινότητα στη ζωή των παιδιών. Τα παιδιά με τον τρόπο αυτό ξεκινούν τη νέα σχολική πραγματικότητα στη ζωή τους με ευχάριστο τρόπο και βιώνοντας συναισθήματα ασφάλειας με την παρουσία των γονέων τους και χαράς . Από το ευχάριστο αυτό συναίσθημα και την εορταστική ατμόσφαιρα για την αρχή του σχολικού έτους δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε και τα παιδιά που ήδη έχουν φιλοξενηθεί στις δομές μας καθώς συνδέουν το σχολικό πλαίσιο με ευχαρίστηση και χαρά και δεδομένου ότι κάποια από αυτά αλλάζουν δομή φιλοξενίας. Γονείς και παιδιά θα προσέλθετε στους Παιδικούς Σταθμούς που έχετε τοποθετηθεί στις 9.00 π.μ. και θα παραμείνετε για όσο χρειαστεί προκειμένου να περιηγηθείτε στους χώρους και να λάβετε από τις Προϊστάμενες των Σταθμών  γενική ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας των δομών μας και τη διαδικασία προσαρμογής. Παράλληλα θα μοιραστούν  ενημερωτικά έντυπα που θα έχουμε προετοιμάσει ενώ θα υπάρχει για όλους και ένα μικρό κέρασμα για καλωσόρισμα!

Από την Τετάρτη 6/9 οι Σταθμοί θα λειτουργούν πλέον με πλήρες ωράριο για τα παιδιά που είναι επανεγγραφές και θα παραμείνουν στην ίδια δομή και θα υποδεχόμαστε σταδιακά τα νέα παιδιά σύμφωνα με τα ραντεβού που θα έχουν οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς και τις Προϊστάμενες των δομών. Για τα παιδιά που είναι επανεγγραφές και αλλάζουν δομή θα υπάρξει συνεννόηση για το ωράριο με την Προϊσταμένη της δομής, παρόλο που η διαδικασία της νέας προσαρμογής θα είναι πλέον σύντομη και χωρίς καθυστέρηση.

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10/9 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Παιδιατρικών Πρώτων Βοηθειών από την εταιρεία “First Help Training and Surviving” στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου που θα παρακολουθήσει όλο το προσωπικό των Σταθμών προκειμένου να είμαστε όλοι σε θέση να δώσουμε Πρώτες Βοήθειες σε παιδιά σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Η επιμόρφωση σε θέματα υγείας και διασφάλισης της ζωής είναι ύψιστης σημασίας για το φορέα μας και αποτελεί  βασική προτεραιότητά μας η διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού που απασχολείται με τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και μια καλή νέα σχολική χρονιά!

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔ. ΣΤΑΘΜΩΝ       Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

        ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                            ΚΑΜΑΚΑΡΗ ΣΤΕΛΛΑ     ΚΑΡΑΣΑΡΛΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: