Νέα

Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις της Εστίας Διονύσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θα ήθελα να ενημερώσω, ως πρόεδρος (με απόφαση ΑΔΣ) του ΝΠΔΔ ¨ Η ΕΣΤΙΑ¨ του Δήμου Διονύσου, τα μέλη των δομών που εποπτεύει, σχετικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας ¨ Ελπίδα¨ .

Όπως γνωρίζουν οι ενασχολούμενοι με τα κοινά, οι αρμοδιότητες και η υπευθυνότητά μας, περιορίζονται εντός του αύλειου χώρου και του εσωτερικού των δομών των Βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΑΠΗ. Με την ανακοίνωση των επερχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων προβήκαμε στις ακόλουθες ενημερώσεις και ενέργειες.

1.Ανακοινώσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και το site μας, ότι οι χώροι της ΕΣΤΙΑΣ ( εκτός των Βρεφονηπιακών Σταθμών) θα ήταν διαθέσιμοι στις υπηρεσίες του Δήμου για φιλοξενία, εφόσον θα παρατηρούνταν το αδιαχώρητο στο Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Στεφάνου και θα μας ζητούνταν αρμοδίως. Απέκλεισα με δική μου απόφαση τη διάθεση των Βρεφονηπιακών Σταθμών παρότι μας ζητήθηκε, διότι θεωρώ τους χώρους φιλοξενίας βρεφών ιερούς αλλά και λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας COVID – 19.

2. Στις 20-21/1 επικοινωνήσαμε με τους επικεφαλής των ΚΑΠΗ και τους δηλώσαμε ότι ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ θα είναι παρών κατά τις πρωινές ώρες ( 08:30-15:30 ) στα γραφεία της ΕΣΤΙΑΣ για τυχόν μεσολαβήσεις και συστάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για παροχή βοήθειας, ιεραρχώντας τα κατεπείγοντα συμβάντα. Επίσης η Προϊσταμένη των ΚΑΠΗ Κα Σφαέλου επικοινωνούσε αδιαλείπτως με τους υπευθύνους για την ενημέρωση της κατάστασης των μελών.

3. Από την Κυριακή 23/1 σε συνεργασία με τη διευθύντρια Κα Καμακάρη και την προϊσταμένη Κα Γαρδικιώτη ειδοποιήσαμε τους γονείς αλλά και το προσωπικό να μην προσέλθει στην εργασία του λόγω των καιρικών συνθηκών.  Την απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ύστερα από διαβούλευση με τους Δημάρχους της Αττικής σε σύσκεψη που συμμετείχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

4. Από τις 24/1 μαζί με προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσήλθαμε στα γραφεία της ΕΣΤΙΑΣ με τη βοήθεια του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου Κου Κυρανάκη ( με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο) και συμμετείχαμε σε δράσεις στήριξης του Δήμου ( Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.α).

4. Από την Παρασκευή 27/1 απευθυνθήκαμε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου προκειμένου να εφοδιάσει με σάκους αλατιού κάθε Βρεφονηπιακό σταθμό, ώστε με την έλευση των υπαλλήλων καθαριότητας νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31/1, να κάνουν χρήση για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

5. Την Κυριακή 31/1 σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του ΝΠ και τις Διευθύντριες των ΠΣ έγινε έλεγχος των δομών και τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης για την ορθή λειτουργία και για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών. Ως πρόεδρος επισκέφθηκα τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης.

6. Έχοντας συναίσθηση του υπερβάλλοντος ζήλου σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων η ΕΣΤΙΑ προσέφερε σάντουιτς στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζοντας τον αγώνα τους.

7. Τέλος, σήμερα Δευτέρα 31/1 προσήλθαν στις δομές μας 161 νήπια και βρέφη, στο προβλεπόμενο ωράριο, και δεν αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Προσαρμοζόμαστε στις ιδιάζουσες συνθήκες και βελτιωνόμαστε!

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΡΛΗΣ

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: