ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΤΙΑ

ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π 'Η ΕΣΤΙΑ'

more

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΠΗ

Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

more

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

more

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στόχοι & Υπηρεσίες

more

Πληροφορίες και Δικαιολογητικά Εγγραφών για το σχολικό έτος 2022 - 2023

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και εγγραφές.

Βρεφονηπιακοί

  • Έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Πιστοποιημένη διατροφή
  • Παρακολούθηση από παιδίατρο & παιδοψυχολόγο

ΚΑΠΗ

  • Δευτέρα – Παρασκευή – 7:00 – 18:00
  • Σάββατο – Κλειστά
  • Κυριακή – Κλειστά

Ψυχολογική Υπηρεσία

  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
  • Συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς
  • Σεμινάρια
  • Ομιλίες

Τηλ.: 210-8141751
Email: psychologos@dionysos.gr

 

Photo Gallery

Image

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Στον Πρότυπο Βρεφονηπιακό, Παιδικό σταθμό Διονύσου "Εστία" που είναι και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), όλα τα χρόνια της λειτουργίας του επιδιώκει να υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων που απαρτίζουν το δυναμικό του, οικογενειακό κλίμα συνεργασίας, για να προσφέρει στα παιδιά σας τις καλύτερες υπηρεσίες, γιατί το παιδί σε αυτή την ηλικία διαμορφώνει το μεγαλύτερο μέρος του χαρακτήρα του.

Αγάπη, ασφάλεια, στοργή και θαλπωρή είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που αγκαλιάζουν καθημερινά τα παιδιά σας, ώστε το καθένα από αυτά να νιώσει ότι ο παιδικός σταθμός είναι η προέκταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

ΣΤΑΘΜΌΣ ΑΓ. ΣΤΑΦΆΝΟΥ

Κ.Α.Π.Η.

Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Τα ΚΑΠΗ (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) είναι ένας θεσμός που προασπεί τα κοινωνικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας. Ιδρύθηκε το 1984 με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Προνοίας. Ο Θεσμός αναπτύχθηκε σταδιακά μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, και διευρύνθηκε σε όλη τη χώρα ώστε ως το 2017 να λειτουργούν περισσότερα από 900 κέντρα.

Ο σκοπός των ΚΑΠΗ είναι η πρόληψη ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων, η συνεργασία του κοινωνικού συνόλου και των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων, και η υγειονομική πρόληψη.

Image
Image

Ψυχολογική Υπηρεσία

Ψυχολογική - Συμβουλευτική Υπηρεσία Δήμου Διονύσου

Η Συμβουλευτική και Ψυχολογική υπηρεσία του Δήμου Διονύσου έχει ως κύριους στόχους την προαγωγή σε έναν πιο ανθρώπινο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, καθώς και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εφαρμόζονται προγράμματα όπως συμβουλευτικής, πρωτογενούς πρόληψης, διερεύνησης για τις ανάγκες του δήμου και εκπόνησης ανάλογων μελετών, υποστήριξης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πρακτικής φοιτητών ψυχολογίας κτλ.

Στελεχώνεται απο επαγγελματίες που ασκούν έργο στο χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοπαιδαγωγούς κτλ) εκ των οποίων κάποιοι εργάζονται με σχέση μονιμότητας στο Δήμο Διονύσου και ορισμένοι είναι εθελοντές ψυχικής υγείας.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και αφορούν αποκλειστικά τους δημότες και τα σχολεία της περιοχής.

Τα προγράμματα συμβουλευτικής -ατομικής ή ομαδικής - παρέχονται στον χώρο της υπηρεσίας, ο οποίος είναι ξεχωριστός από άλλες υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να διασφαλίζεται το απόρρητο. Όλοι οι επαγγελματίες δεσμεύονται από το απόρρητο.